Primăria Slatina a scos la licitație proiectul de reabilitare a Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian”

Primăria Slatina a scos la licitație proiectul pentru reabilitarea Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian”.

Este vorba de reabilitarea corpului central, profund deteriorat, pentru care Primăria Slatina a reușit să atragă, anul trecut, fonduri europene.

După semnarea contractului de finanțare, municipalitatea a scos, recent, la licitație, execuția lucrărilor.

„Autoritatea contractantă îsi propune prin intermediul prezentei proceduri să achizitioneze execuție lucrări de construcții, instalații, utilaje și echipamente tehnologice privind proiectul Reabilitare liceul tehnologic P.S. Aurelian, Municipiul Slatina, judetul Olt” Cod SMIS 126621. Obiectivul general al proiectului propus spre finanțare in cadrul Programlui Operational Regional – POR 2014 – 2020 îl reprezintă îmbunătățirea calității infrastructurii de educație a Liceul Tehnologic ”P.S. Aurelian” din municipiul Slatina, județul Olt, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. Investiția urmărește scăderea consumului anual de energie primară și scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră ale clădirii analizate. Concomitent cu aceste obiective menționate, prin investiția propusă, se preconizează creșterea protecției seismice și a stabilității și rezistenței structurale. Obiectivul vizat prin reabilitarea termică este reducerea consumului anual specific de căldură pentru încălzire a clădirii izolate termic. Se dorește găsirea de soluții pentru a scădea consumul total de energie. Operatorii economici vor putea solicita clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire cu 10 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor”, se arată în documentația urcată pe SICAP.

Inițial, municipalitatea hotărâre demolarea clădirii. Ulterior a fost efectuată o expertiză care a arătat că imobilul, dat în folosință în 1974, poate fi consolidat și renovat.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 5,8 milioane de lei, bani care vin prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here