Liviu Dragnea, sancţionat de CNCD, la doi ani după ce i-a făcut şobolani pe protestatari

Sursa foto: romaniatv.net

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constat după aproape doi ani de la mitingul PSD că unele din afirmațiile făcute atunci de Liviu Dragnea constituie fapte de discriminare, astfel că a decis aplicarea sancțiunii avertismentului contavențional în acest caz.

„Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată în comunicatul de miercuri al CNCD.

„Albul simbolizează curățenia oamenilor. Și noi asta facem: curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. A zis cineva că parcă am fi brigăzile albe. Să fie și așa, să fim brigăzile albe” – spunea președintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul ţinut de PSD acum aproape doi ani în Piaţa Victoriei.

Fostul şef al PSD a declarat apoi, la Antena 3: „Aseară, am plecat de la scenă la mașină. (…) Erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări. Cu mine mai erau vreo 30-40 de oameni participanți la miting, încărcați cu adrenalină, puteau fi nervoși”.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, imediat după alegerile europarlamentare.

În 21 ianuarie, ICCJ a respins recursul în casaţie depus de fostul lider PSD. Recursul în casaţie urmărea să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Instanţa supremă a respins recursul în casaţie, menţinând hotărârea atacată, respectiv condamnarea lui Dragnea.

1 COMENTARIU

  1. Asa e cu prostu, trec doi ani pana, din intamplare, se ating contactele alea care oricum au fost facute doar ca sa fie!
    Daca citesti cate li s-au sculat deoadata iti dai seama… ala care nu le-ai priceput intentiile… cat de imprastiat este si consiliul asta!
    Cred ca lui dragnea ii fac o surpriza placuta, la modul ca-l mai trezesc din letargie si mai unge niste sfori ca pentru cand va iesi iar pe scena.
    Las’ ca stie el ce are de facut!… Pariem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here