Raed Arafat: „Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte”. Amenda pe care o riscă firmele care nu măsoară temperatura

Sursa foto: digi24.ro

Raed Arafat a afirmat că măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați este obligatorie, adăugând că măsurarea temperaturii nu înseamnă că oamenilor li se iau datele.

„Termoscanarea e făcută de la distanță, nu-ți ia datele, nu-ți ia CNP-ul de pe frunte, îți ia temperatura, nu-ți face absolut nimic. Dacă e la un nivel înalt temperatura, îți recomandă să mergi la medic. Nu văd nicio problemă de legalitate, este mai mult vorba despre protecția celor care sunt într-un spațiu. Și acum, când am venit aici, pompierul m-a oprit și mi-a luat temperatura și sunt convins că a luat temperatura și celorlalți. Nu este nimic rău în acest lucru”, a spus Raed Arafat, potrivit Digi24.

Arafat a mai afirmat că măsurarea temperaturii nu este eficientă în cazul persoanelor infectate, dar care nu au simptome

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici, ăsta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca”, a spus el.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat că societățile comerciale care nu măsoară temperatura la intrare riscă amendă.

„Regula e regula, dacă nu ia temperatura la intrare, e posibil să fie amendat. Dacă e o decizie luată la nivelul autorităților ca la supermarket, în locuri unde lucrează mai mult de 50 de persoane, atunci clar ca va trebui să se respecte regula și să termoscaneze, cine nu o face și vine DSP sau organele de control e posibil să fie amendat”, a spus el.

Precizările lui Raed Arafat vin în contextul în care autorităţile s-au lovit de reticența și suspiciunea unor persoane în legătură cu măsurarea temperaturii.

Astfel, şi ministrul Sănătății a transmis că termometrul poate fi folosit de toată lumea, nu neapărat un cadru medical. Mai mult decât atât, autoritățile au fost cele care au recomandat tuturor agenților economici să aibă un triaj epidemiologic, prin termometrizare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here