Efectele focarului de coronavirus de la Ambulanța Olt: Toți angajații vor fi testați. Ce decizii au mai fost luate

După apariția focarului de coronavirus apărut în rândul angajaților Ambulanței Olt, unde 13 medici și asistente au fost diagnosticați cu infecția COVID-19, autoritățile județului au decis, azi, ca toți angajații instituției să fie testați. Totodată, continuă testarea membrilor familiilor celor confirmați cu coronavirus. Pe de altă parte, prefectul de Olt a cerut conducerii Serviciului de Ambulanță Județean să pună la punct un plan de măsuri pentru prevenirea unui nou val de infectări.

Toate acestea au fost decise în cadrul unei ședințe care a avut loc la Prefectura Olt.

„Azi am avut o ședință la care s-a decis ca toți angajații de la Ambulanța Olt să fie testați pentru COVID-19. De asemenea, am cerut conducerii Ambulanței să vină cu un plan de măsuri pentru prevenirea unei noi situații de felul acesta”, a declarat prefectul județului, Florin Homorean.

În paralel cu deciziile luate azi, Direcția de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică în acest caz, membrii familiilor celor infectați urmând să fie testați, a mai precizat prefectul de Olt.

Primul caz de infecție la Ambulanță a fost cel al unei asistente, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău în weekend, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost deja efectuate 50 de teste, ieri fiind primite rezultatele a 30 de teste, dintre care 12 au confirmat prezența coronavirusului la contacții direcți ai primului caz. Persoanele vizate au fost internate la Spitalul Slatina și se așteaptă celelalte rezultate.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt au fost înregistrate 65 de persoane infectate, 40 dintre ele fiind declarate vindecate şi externate din unităţile spitaliceşti.

Din păcate, au avut loc și două decese provocate de infecția cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here