Focarul de coronavirus izbucnit la Ambulanța Olt se extinde: alți doi angajați au fost confirmați pozitiv

Focarul de coronavirus izbucnit la Ambulanța Olt se extinde: alți doi angajați au fost confirmați pozitiv. Testarea cadrelor medicale din instituție, dar și a membrilor de familie în cazul celor 12 persoane confirmate ieri, continuă.

Astfel, numărul cadrelor medicale, medici și asistenți, de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, infectate cu COVID-19 ajung la 15, iar numărul total al persoanelor confirmate pozitiv de la începutul epidemiei de coronavirus – la 67.

După apariția focarului de coronavirus apărut în rândul angajaților Ambulanței Olt, autoritățile județului au decis, azi, ca toți angajații instituției să fie testați. Totodată, continuă testarea membrilor familiilor celor confirmați cu coronavirus. Pe de altă parte, prefectul de Olt a cerut conducerii Serviciului de Ambulanță Județean să pună la punct un plan de măsuri pentru prevenirea unui nou val de infectări.

Primul caz de infecție la Ambulanță a fost cel al unei asistente, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău în weekend, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost deja efectuate 50 de teste, ieri fiind primite rezultatele a 30 de teste, dintre care 12 au confirmat prezența coronavirusului la contacții direcți ai primului caz. Persoanele vizate au fost internate la Spitalul Slatina și se așteaptă celelalte rezultate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here