Prefectul de Olt acționează la ordin politic în cazul focarului de coronavirus de la Ambulanța Olt

Solicitarea prefectului de Olt, Florin Homorean, ca ministrul Sănătății să-și trimită Corpul de Control la Ambulanța Olt, pentru a verifica modul de gestionare a activității instituției, în contextul focarului de coronavirus izbucnit în rândul angajaților de acolo, nu a fost făcută într-un cadru strict administrativ, ci la ordin politic – lucru care pune sub un mare semn de întrebare activitatea sa, de înalt funcționar public cu statut apolitic, potrivit legii.

Că Florin Homorean a acționat la ordin politic o arată momentul anunțului pe care reprezentantul guvernului în județ l-a făcut cu privire la solicitarea verificării Serviciului de Ambulanță Județean Olt de către Corpul de Control al ministrului Sănătății; comunicatul oficial al prefectului a fost transmis la ora 17.21, cu aproape patru ore după ce șeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, a declarat public, pe Facebook, că va cere un astfel de control. Reamintim că actualul prefect al județului vine din rândurile PNL, cu susținerea organizației județene. Înainte de numire, el a demisionat din partid tocmai pentru a intra în rândul înalților funcționari publici cu statut de oameni apolitici.

Declarația lui Voiculescu vine după ce o publicație locală a reamintit, într-un articol, că Ambulanța Olt, unde a apărut recent un focar de infecție cu noul coronavirus, are un director medical pus în funcție nu în urma unui concurs care să fi fost solicitat de managerul instituției, ci după ce șeful său politic, respectiv Liviu Voiculescu, l-a recomandat, pe linie politică, la București. Este vorba de medicul Cornelia Marcu.

„Dacă tot a făcut acest articol, vreau să îl sprijin (pe autorul articolului – n.r.) și voi solicita, zilele următoare, ministrului Sănătății, să efectueze un control la Ambulanța Olt privind managementul acestei instituții”, a spus, pe Facebook, Liviu Voiculescu.

La circa patru ore după postarea acestei declarații, prefectul județului a transmis mass-media un comunicat de presă în care spunea că va solicita Corpul de Control al ministrului Sănătății la Ambulanța Olt, arătând astfel că acționează la ordinul șefului său de partid, în ciuda faptului că statutul său de înalt funcționar public ar trebui să fie, potrivit legii, unul apolitic.

Aceste jocuri politice au loc în contextul focarului de coronavirus izbucnit în rândul angajaților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, după ce o asistentă, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun, a fost depistată cu COVID-19.

Ulterior, alți 14 angajați ai Ambulanței Olt, contacți direcți ai primului caz, au fost diagnosticați cu infecția COVID-19.

Pentru că solicitarea prefectului conține substraturi politice, cel mai probabil rolul Corpului de Control la Ambulanța Olt va fi acela de a descoperi vinovați printre care directorul medical, protejatul liberalilor, să nu se regăsească.

1 COMENTARIU

  1. Este foarte corect ce se cere. Trebuia ca acest control sa fie efectuat cu ocazia scandalului de la Corabia, ocazie cu care ar fi zburat din functie marele manager, despre care zicea fosta ministra ca avea in fisa postului sa verifice neregulile de la Corabia, dar care n-a putut lua nici-o masura caci exista, ca de obicei , protectia politica. Acum nu au specialisti pe urgente, caci managerul s-a grabit sa scoata la pensie pe cei care-i avea, cu forta, caci legea le permitea sa ramana pana la 67 ani, dar managerii astia se cred dumnezei. Uite ca o sa le vina si lor randul, Dumnezeu nu doarme! Nu doresc raul nimanui si-mi pare nespus de rau de necazul ce s-a abatut asupra unor eroi care trag din greu pentru sanatatea oamenilor. Se putea aduce si cei care pandeau sa vina la salvare si se puteau tine si specialistii care munceau de 40 ani, dar vointa unor oameni pusi conducatori numai dupa nume, politic a fost alta, acum poate ca regreta, caci n-au meseriasi. In ceea ce o priveste pe dr. Marcu, aceasta este o meseriase veche, si este foarte bine ca ocupa aceasta functie, ai urez succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here