Prefectul de Olt cere Corpului de Control al ministrului Sănătății să facă verificări la Ambulanța Olt

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea, de către Corpul de Control, a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul focarului de coronavirus izbucnit în rândul angajaților instituției.

Informația apare într-un comunicat transmis de Prefectura Olt după ședința de azi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase (GCGBÎC), convocată pentru a stabili împrejurările și măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecție Covid-19 la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

„Precizăm că, în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru încă două persoane.

În cadrul ședinței de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-au stabilit următoarele:

  • adoptarea, de urgență, a unui plan de măsuri la nivelul S.J.A., în ceea ce privește respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu;
  • testarea tuturor angajaților din cadrul S.J.A;
  • izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți ai cazurilor confirmate;
  • identificarea tuturor contacților direcți din rândul pacienților asupra cărora s-au efectuat intervenții din partea medicilor/asistenților S.J.A. confirmați pozitiv.

Precizăm că, toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.

De asemenea, prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus”, se arată în comunicatul prefecturii.

Primul caz de infecție la Ambulanță a fost cel al unei asistente, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău în weekend, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost deja efectuate 50 de teste, ieri fiind primite rezultatele a 30 de teste, dintre care 12 au confirmat prezența coronavirusului la contacții direcți ai primului caz. Azi, alte două asistente au fost diagnosticate cu infecția COVID-19.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt au fost înregistrate 65 de persoane infectate, 40 dintre ele fiind declarate vindecate şi externate din unităţile spitaliceşti.

Din păcate, au avut loc și două decese provocate de infecția cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here