Gigi Becali, mărturisiri despre relaţia cu ÎPS Pimen. Când şi cum s-au cunoscut: “O să vă dau cât puteţi dumnevoastră să cheltuiţi”

Gigi Becali şi-a amintit cu drag despre ziua când l-a cunoscut pe ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a decedat în urmă cu câteva zile, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Latifundiarul din Pipera a acordat un interviu în exclusivitate pentru România TV.

Reporter România TV: Ce a însemnat pentru dumneavoastră IPS Pimen?

Gigi Becali: Un părinte, un duhovnic. Un părinte în viață sfânta, ceea ce trebuie să fie un părinte călugăr. Eram foarte buni prieteni.

Reporter România TV: L-aţi cunoscut?

Gigi Becali: Nu că l-am cunoscut. Prima dată când am deschis porțile la Ghencea, el a venit. După aia a venit și a sfințit în partea cealaltă unde am avut semi-finală. Eu am fost în Bucovina când a fost cu inundațiile și îmi aduc aminte că eu eram la masă și zic Preasfinția Voastră puteți să faceți aici ce vreți.

Și atunci îmi aduc aminte că a luat o hârtie și a scris un 1. Și a dat și a zis că dumneavostră puneți 0-urile că să știu cât să cheltuiesc. Și eu i-am dat o înapoi și i-am zis că eu o să va dau cât puteți dumnevaostra să cheltuiți.

A început. A făcut un spital, un cămin de bătrâni, 450 de case când a fost inundație. Eu aveam o legătură prietenească. În ultimul timp el imbatranise, nu mai avea chef așa să mai bea. Mai făcea câte o glumă.

Reporter România TV: Era totuși glumeț…

Gigi Becali: Oamenii ăștia. Dacă nu mă tem eu de moarte, apăi ei. Ei îi au deja pe Hristos în inima lor. Ei nu că nu se tem de moarte. Așteaptă mai repede să plece și să se intalneacsa la Hristos. Viață de acolo, la inima omului nu a ajuns. El acum se duce în răi.

Reporter România TV: Deși dacă nu ar fi fost epidemia asta…

Gigi Becali: Nu putem să știm. Eu nu cred asta. Dar nu contează. 90 de ani, a plecat și asta basta. Părintele …. care m-a chemat în spital și m-a luat în brațe. Eu plec, voi veghea asupra ta de dincolo și atunci a murit. El știa.

Reporter România TV: Nu pot veni toți care și-ar fi dorit.

Gigi Becali: Va dați seama. Eu eram primul care eram acolo. Eram prieten bun cu Preasfinția Să. Aveam o relație prietenească.

Reporter România TV: Chiar și sicriul a fost scos de bărbați cu combinezoane.

Gigi Becali: Sunt marcante, dar au vrut să arate că noi respectăm regulile și legile. Dar gata cu coronavirusul asta. O să trăim toată viață cu el.

Reporter România TV: Ce v-a plăcut, ce va amintiți?

Gigi Becali: Pe mine ce să mă marcheze? M-a marchat faptul că, de fapt, nu mă marchează nimic la acești oameni. Îi simt apropae de mine și îi iubesc.

Reporter România TV: Mă gândesc că au loc discuții la astfel de întâlniri

Gigi Becali: Deci e de mulți ani.

Reporter România TV: Mă gândesc că nu sunt discuțiile normale.

Gigi Becali: Dar atunci nu eram așa pregătit. Nu știam atât de multe lucruri. Acum am mai învățat și eu și simt că lucrează harul. Altfel stau cu un părinte care are o trăire sfânta. Altfel trăiesc Sfânta Liturghie acum. Harul lucrează și sadeste bucuria în inima omului.

Reporter România TV: Spuneți că v-ați apropiat singur.

Gigi Becali: Nu m-am apropiat singur, am fost un om privilegiat. Părintele Papacioc m-a strâns în brațe și mi-a spus că inimile noatsre s-au întâlnit. Dumnezeu a făcut de m-a iubit așa mult. Singurul meu mare regret este că eu nu l-am cunoscut măcar pe Cleopa, dar eu cred cu singuranță că e om sfânt.

Reporter România TV: Dar arhiepiscopul Tomisului cum vi se pare?

Gigi Becali: Eu nu pot să judec. Cine sunt? Numai că eu spun așa, că de Paște, deci Învierea se face în fiecare liturghie și în fiecare moment. Ceea ce s-a întâmplat acum se prelungește. Nu cred că mai are rost să mai facem Învierea, că la fiecare liturghie se face Învierea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here