Răsturnare de situaţie în cazul decesului asistentei medicale din Botoşani. Femeia nu era infectată cu Covid 19

Sursa foto: romaniatv.net

O asistentă medicală din Botoşani a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, iar autorităţile au declarat decesul în urma infectării cu coronavirus. Însă, Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al asistentei medicale.

O nouă gafă legată de raportarea cazurilor de Covid 19. Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative – al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat faptul că, potrivit INSP, „cazul de la 1178 era cel al asistentei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Femeia lucra ca asistentă medicală la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

 

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat, la Digi 24, Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here