Se caută persoanele cu care asistenta de la Spitalul Slatina, infectată cu coronavirus, a intrat în contact. În ce perioadă a lucrat ea

Cea de-a treia asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență Slatina infectată cu coronavirus a intrat în contact direct cu mai mulți pacienți și colegi de muncă pe care, acum, autoritățile în domeniu încearcă să îi identifice.

Asistenta, care lucrează în Blocul Operator, a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură, inclusiv în ziua testării.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentei (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja un test negativ), precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, managerul spitalului, Cătălin Rotea.

Întreg personalul Blocului Operator și ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. De precizat că în cele două secții nu au fost prezenți pacienți confirmați Covid – 19.

Este al treilea caz în care un angajat al Spitalului Județean de Urgență Slatina este confirmat cu Covid – 19.

Între timp, asistenta de la Anestezie Terapie Intensivă, prima depistată cu coronavirus, s-a vindecat și a fost externată. Toți contacții asistentei, pacienți și colegi de muncă, au fost testați, rezultatele fiind negative.

Cel de-al doilea caz este cel al unei asistente de pe Secției Cardiologie. Ea este internată în prezent în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei de la Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru, au mai precizat reprezentanții spitalului.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt au fost confirmate pozitiv 80 de persoane.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 47 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here