Autoutilitară LOVITĂ de tren în Olt, vineri dimineață. 17 persoane au fost implicate în accident/ FOTO

O autoutilitară a fost lovită, vineri dimineață, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Vișina Nouă și Studina, de un tren regio în care se aflau 16 persoane. 

Totul s-a petrecut după ce șoferul autoutilitarei nu a respectat semnificația indicatorului „trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere”.

„În dimineața zilei de 29 mai a.c., ora 06.30, un bărbat de 49 de ani, din comuna Vișina Nouă, în timp ce conducea o autoutilitară, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Vișina Nouă și Studina, nu ar fi respectat semnificația indicatorului «trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere», pătrunzând pe calea ferată și fiind acroșat de trenul IR 9062, ce circula pe direcția Caracal-Corabia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

La fața locului au ajuns pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD.

„În accident au fost implicate un tren regio, în care se aflau 16 persoane și o autoutilitară, în care se afla doar șoferul.

Persoanele implicate au fost asistate la fața locului, nu prezentau urme vizibile de traumă și au refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Alin Băsășteanu.

Din fericire, în urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Șoferul vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă.
Atât conducătorul auto, cât și conductorul de tren nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice, a mai precizat reprezentantul Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here