Cei 20 de angajați ai Ambulanței Olt, infectați cu COVID-19, dau în judecată instituția. Ei cer daune de un MILION de euro

Cele 20 de cadre medicale din cadrul Ambulanței Olt, raportate ca fiind infectate cu Covid-19, dau în judecată instituția la care lucrează, acuzând un „accident de muncă” fiindcă s-au contaminat cu coronavirus, dar și expunerea lor în mod neprotejat la condiții de muncă improprii, potrivit mainnews.ro.

Contactat de mainnews.ro, avocatul Adrian Cuculis a declarat că cele 20 de cadre medicale susțin că, începând din martie, de când a fost instituită starea de urgență, li s-a pus la dispoziție măști pentru copii, în loc de măști pentru adulți, fapt pentru care nu își puteau acoperi gura și nasul.

O altă acuzație a ambulanțierilor este faptul că s-au folosit substanțe neconforme pentru dezinfectarea autospecialelor.

Mai mult, cadrele medicale susțin că vizetele și ochelarii, care în mod normal ar trebui să fie de unică folosință, sunt refolosite din martie, băgate în niște substanțe să fie dezinfectate și apoi reutilizate.

Pe 19 mai, o angajată a Serviciului de Ambulanță Olt a fost confirmată cu virusul Covid-19. Până în acel moment, angajații SAJ nu au fost testați niciodată pentru coronavirus. Deși inițial li s-a spus să lucreze, a doua zi, după ce au făcut zeci de vizite la pacienți, au fost sunați de către Direcția de Sănătate Publică care i-a anunțat că sunt infectați. Cadrele medicale acuză că au fost spitalizate cu persoane infectate, deși rezultatele testelor nu le primiseră, mai scrie mainnews.ro.

Daunele cerute de către angajații SAJ Olt se ridică la 1.000.000 de euro.

1 COMENTARIU

  1. Hai ca poate ne da d zeu un cutremur si apoi va da si voua bani in plus, pai ba nesimtitilor voi la salvare aveti salariu la nivelul anului 2020 iar alti muncesc la privat pe salariu minim si voi nu va mai saturati de bani nemernicilor, salariul asta este de germania ce aveti voi nesatuilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here