Peste 800 de polițiști și jandarmi se vor afla în stradă în această minivacanță. Șoferii indisciplinați, în vizor

Pentru ca toată populația Oltului să se bucure în linişte și siguranță de zilele libere din această minivacanță, peste 600 de polițiști olteni vor fi prezenți la datorie. Și efective din cadrul Jandarmeriei vor acționa zilnic, în aceste zile, la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, în perioada 29 mai – 01 iunie, 680 de poliţişti olteni (dintre care 500 de poliţişti de ordine publică, 100 de polițişti rutieri și 80 de polițiști de la alte structuri) acţionează, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice de pe raza județului Olt. Ei vor folosi zilnic nouă aparate radar, noile aparate Drug Test, precum și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Recomandări pentru conducătorii auto

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pietonilor li se recomandă să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Dacă sunt însoțiți de copiii,aceștia nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi.

„Este de preferat ca oamenii să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant, să nu consume alcool în exces ori substanţe interzise şi să nu se lăse angrenaţi în dispute verbale care pot degenera”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Și efective din cadrul Jandarmeriei vor acţiona zilnic, în aceste zile, la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

„Vor fi angrenate în misuni de ordine publică, pază si protecție instituţională peste 150 de efective pe zi pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică.

Dispozitivele de ordine publică vor avea în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisocial, aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS Cov 2”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Olt.

Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here