PNL Scornicești se opune investiției de 8 milioane euro prin care Carminstin vrea să reînvie fostele ferme de pui

Liberalii din Scornicești au blocat, azi, în ședința Consiliului Local, cea mai importantă investiție din ultimii 30 de ani care ar fi putut reînvia orașul. Consilierii locali PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre locală care ar fi dat posibilitatea Grupului Carmistin să investească 8 milioane de euro în refacerea și retehnologizarea fostelor ferme de pui și să creeze 250 de locuri de muncă.

Contactat telefonic, președintele PSD Scornicești, Cătălin Ușurelu, a declarat că administrația locală este „condusă de o gașcă” ce ar avea alte interese decât cele ale comunității.

„Este încă o dovadă că administrația locală din acest oraș este condusă de o gașcă ce are alte interese decât cele ale comunității și vor să îi țină pe oamenii din Scornicești departe de civilizație, în sărăcie.

PSD Scornicești susține această investiție atât de importantă pentru oraș, dar consilierii noștri, care, atenție, sunt în minoritate în consiliul local, s-au văzut nevoiți să se abțină de la vot, pentru că primarul și viceprimarul nu au putut să le dea toate informațiile despre această investiție.

Cerem administrației PNL să reia urgent discuțiile cu acest investitor și să supună dezbaterii publice această investiție care înseamnă locuri de muncă și un trai mai bun pentru 250 de familii, bani în bugetul local pentru investiții viitoare și pentru atragerea altor investitori.

În această perioadă atât de dificilă pentru toată lumea, un investitor vrea să redeschidă o afacere odată prosperă în Scornicești și să transforme niște ruine în ferme moderne, iar liberalii le închid ușa.

Ar trebui să plece cu totii acasă pentru că nu sunt în stare să se ocupe de acest oraș și de oamenii lui!”, a declarat Cătălin Ușurelu.

Grupul Carmistin, cu capital 100% românesc, are peste 1.800 de angajaţi la nivel naţional şi cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie – pui, porc, vită şi agricultură.

Reprezentanții grupului și-au anunţat intenția de a investesti 8 milioane de euro în proiectul de modernizare şi repunere în funcţiune a fostelor ferme Piscani din Scorniceşti, preluate încă de anul trecut de către Carminstin. Investiţie ar crea peste 250 de locuri de muncă, conform News.ro.

“În plină criză economică, Grupul românesc Carmistin lansează un nou proiect de investiţii, în localitatea Scorniceşti, judeţul Olt, investiţie care va crea peste 250 de locuri de muncă din momentul demarării lucrărilor de reconstrucţie a fermelor”, arată un comunicat al grupului.

Solicitările grupului au fost, însă, respinse de aleșii PNL în Consiliul Local Scornicești.

Carmistin este unul dintre pu­ţinele holdinguri româ­neşti care integrează în pro­por­ţii de 90% lanţul de pro­duc­ţie agrozootehnic, începând de la cultiva­rea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distri­buţie de produse şi prepa­rate din carne (inclusiv în re­ţeaua proprie de retail).

Grupul Carmistin a preluat şi pus în funcţiune platformele agroalimentare deţinute de Compania Oltchim şi platformele logistice şi de producţie ale fostei Societăţi Avicola Târgu Jiu, active pe care le-a achiziţionat şi retehnologizat complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here