Au fost deschise terasele în aer liber. Ce se întâmplă în prima zi de relaxare în Slatina

Luni, 1 iunie, s-au redeschis terasele în aer liber, cu respectarea mai multor condiții menite să prevină răspândirea noului coronavirus. Mai mulți operatori economici s-au pregătit și în Slatina, astfel că, la primele ore, clienții s-au putut răsfăța la o cafea sau la micul dejun.

Un raid pe la terasele de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina ne-a arătat că proprietarii pregătiți să servească clienți au fost atenți la respectarea prevederilor legale.

Mesele au fost plasate la o distanță de cel puțin doi metri una față de alta, iar la fiecare masă se aflau cel mult patru persoane.

De asemenea, personalul care servește la mese poartă măști de protecție și mănuși și au fost trasate marcaje ca clienții să intre pe o parte și să iasă pe o alta. La fiecare masă există dezinfectant.

Potrivit HG 394/2020, publicată vineri seară în Monitorul Oficial, la terase se va merge pe bază de rezervare. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Maximum patru persoane vor putea sta la aceeași masă, iar personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Imagini din prima zi de relaxare, în Slatina:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here