Gigel Știrbu, mesaj la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon

Printre oamenii politici care au ținut să-și facă publice gândurile privind trecerea a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon se numără și deputatul de Olt Gigel Știrbu.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul liberal vorbește de importanța istorică uimitoare a evenimentului consumat în urmă cu un secol la Palatul Versailles și care consfințea revenirea Ardealul la Patria Mamă.

„Astăzi, 4 iunie, se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, documentul care a consfințit granițele României Mari, fiind astfel recunoscută Marea Unire de la Alba Iulia.

Tratatul de la Trianon constituie un document politic și juridic de o importanță deosebită pentru națiunea română și un element esențial al realității politice actuale la nivel european.

4 Iunie reprezintă o zi istorică, deoarece Tratatul de Pace de la Trianon a consfinţit recunoaşterea internaţională a frontierelor României reîntregite, Transilvania unită cu România, şi tot atunci s-au recunoscut drepturile civile şi politice ale românilor care constituiau populaţia majoritară în Transilvania.
În momentul de față, diversitatea, cooperarea și conviețuirea diferitelor etnii din Transilvania constituie un exemplu grăitor pentru toată populația României.

Este important ca generaţiile viitoare din România să înţeleagă ce a însemnat sacrificiul şi eroismul înaintaşilor noştri, și, din aceste motive, este important ca în fiecare an, de 4 Iunie, să ne aducem aminte cu mândrie de ziua când Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial au semnat la Palatul Versailles, consfințirea juridică a revenirii Transilvaniei la Patria Mamă, România”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here