EVALUARE NAŢIONALĂ. Ce reguli trebuie respectate de elevi în timpul examenului

Sursa foto: romaniatv.net

Absolvenţii claselor a VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională începând cu data de 15 iunie, rezultatele finale urmând să fie publicate pe 27 iunie. Din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta vor trebui respectate anumite reguli.

Potrivit ultimului ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, pe toată durata examenelor și a cursurilor de pregătire, elevii sunt obligați să poarte masca de protecție.

„Măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Mai exact, înainte de a utiliza masca, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun). Masca de protecție trebuie să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat;

Masca nu se atinge în timpul purtării, iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.”, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

În sălile de clasă activitățile și examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor, astfel încât să existe o distanță între elevi sau candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de altul.

În şcoală trebuie să existe următoarele lucruri: permanent săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi încărcate ori de câte ori este necesar.

În noul Ordin comun de ministru este prevăzută și măsura triajului epidemiologic zilnic (măsurarea temperaturii) realizată de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învățământ.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse, în contextul pandemiei de coronavirus.

La sesiunile speciale de Evaluare Națională 2020 vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale (EN VIII) 2020:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here