Primăria Caracal începe bătălia cu țânțarii și căpușele. Apel către populație, firme și crescători de albine

Primăria municipiului Caracal va demara, începând cu 22 iunie, campania de combatere a căpuşelor, țânțarilor şi larvele acestora. Serviciile de pulverizare aeriană a substanțelor de combatere a insectelor dăunătoare se vor realiza etapizat, în perioada ce urmează. 

Pentru a putea înfrunta eficient apariția populației de țânțari, precum și pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, municipalitatea solicită sprijinul cetățenilor şi al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deșeuri pe proprietăți.

„În ceea ce priveşte combaterea căpuşelor, pentru anul în curs au fost aplicate mai multe tratamente, în luna mai, cu precădere în zona parcului Constantin Poroineanu, odată cu dezinfectarea spațiilor publice, ca măsură suplimentară de protecție la pandemia de coronavirus (COVID-19)”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. În caz contrar, Primăria Caracal este absolvită de orice responsabilitate.

„Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, se mai precizează în comunicat.

Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din municipiul nostru a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunţă temperaturi potrivite pentru această perioadă. În cazul în care condițiile meteorologice nu permit desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi reprogramate și aduse la cunoștința comunității caracalene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here