Raed Arafat, condoleanțe pentru familiile medicului și polițistului din Olt, uciși de coronavirus/ Pe cine critică șeful DSU

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis, luni seară, un mesaj de condoleanțe pentru familia medicului Constantin Dumitru de la Ambulanța Olt și pentru cea a polițistului Alexandru Gibea, ambii uciși de noul coronavirus.

Totodată, plecând de la moartea celor doi oameni, șeful DSU critică dur poziția celor care refuză să creadă că pandemia noului virus este una reală.

„Azi, colegii de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt își iau rămas bun de la un medic care a lucrat în cadrul serviciului respectiv, după ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, polițiștii de la IPJ Olt își iau rămas bun de la un coleg polițist care a căzut victimă virusului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat rămas bun de la un coleg pompier din Constanța și de la doi colegi ambulanțieri din Suceava, căzuți la datorie tot din în urma infectării cu virusul SARS-COV 2.

În ultima perioadă am asistat la discuții și atacuri pe rețelele de socializare și în media, în care personaje care nu au niciun habar ce înseamnă medicina, ce înseamnă pandemia și ce înseamnă virusul cu care ne confruntăm pun la îndoială acțiunile medicilor și ale autorităților fără să știe ce înseamnă pregătire și răspuns în astfel de situații, sau ce înseamnă asumarea răspunderii de către cei care iau deciziile cele mai grele în această perioadă.

Invit pe cei care pun la îndoială situația în care ne aflăm, mai ales cei care spun insistent că este vorba de o «farsă», să privească în ochi familiile celor căzuți la datorie, și să le spună direct că rudele lor au căzut la datorie din cauza unei «farse»!

Condoleanțele mele familiilor!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Raed Arafat.

Șeful Postului de Poliție Ipotești, Alexandru Gibea, a decedat, sâmbătă, într-un spital din București, unde a fost transferat după ce starea sa de sănătate s-a agravat.

Alexandru Gibea avea 49 de ani. El a fost depistat cu SARS-CoV-2 o dată cu adjunctul său, dar și cu un polițist care își desfășoară activitate la Brebeni.

După internarea în spital a lui Alexandru Gibea, au mai fost confirmate cu coronavirus soția și fiica sa, ambele declarate vindecate în urmă cu câteva zile, când au și fost externate din spital. Soţia ajutorului lui Gibea, precum și cei doi fii au fost și ei depistați cu noul virus.

Polițistul a fost înmormântat, luni, în localitatea natală, Mărunței. La tristul eveniment au fost prezenți, în afară de familie, prieteni, cunoscuți și consăteni, mulți colegi de breaslă.

Din partea Inspectoratului General al Poliției Române au fost prezenți comisarul șef Vasile Armașu, șeful Direcției de Ordine Publică, și chestorul Florentin Brăcea, adjunct al inspectorului general al Poliție Române.

____________

Doctorul Constantin Dumitru avea 51 de ani, lucra la Ambulanța Olt și era și medic de familie în Șușani. După ce a fost depistat cu coronavirus, a fost internat la Spitalul Slatina, de unde a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și, apoi, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

El avea mai multe boli asociate. Suferea, printre altele, de obezitate morbidă, diabet zaharat tip 2 și hipertensiune arterială stadiul 2. După infectare, starea de sănătate i s-a agravat. Luni, 15 iunie, el și-a dat ultima suflare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here