FOTO/ Polițistul din Olt UCIS de COVID, înmormântat în condiții speciale. Imagini emoționante de la tristul eveniment!

Şeful de post din comuna Ipoteşti, Alexandru Gibea, decedat sâmbătă în urma infecției cu COVID-19, a fost înmormântat, luni, în condiții speciale cerute de contextul pandemiei, în localitatea sa natală, Mărunței.

La tristul eveniment au fost prezenți, în afară de familie, prieteni, cunoscuți și consăteni, mulți colegi de breaslă.

Din partea Inspectoratului General al Poliției Române au fost prezenți comisarul șef Vasile Armașu, șeful Direcției de Ordine Publică, și chestorul Florentin Brăcea, adjunct al inspectorului general al Poliție Române.

Au mai fost de față conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt și cea a Poliției Municipiului Slatina.

Nu a lipsit prefectul județului, Florin Homorean, și nici șefi ai altor instituții din cadrul MAI, precum șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Adrian Tănase.

Cosciugul a fost purtat spre biserică și, apoi, spre cimitir, de oameni purtând echipamentul complet de protecție.

Alexandru Gibea avea 49 de ani. El a fost depistat cu SARS-CoV-2 o dată cu adjunctul său, dar și cu un polițist care își desfășoară activitate la Brebeni.

Alexandru Gibea a plecat dintre noi la doar 49 de ani!

După internarea în spital a lui Alexandru Gibea, au mai fost confirmate cu coronavirus soția și fiica sa, ambele declarate vindecate în urmă cu câteva zile, când au și fost externate din spital. Soţia ajutorului lui Gibea, precum și cei doi fii au fost și ei depistați cu noul virus.

Şeful de post din Ipoteşti a fost internat pe 28 mai, la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a ajuns la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit, el a fost transferat la Bucureşti, unde, în cursul serii de sâmbătă, a decedat.

„Ne exprimăm regretul pentru pierderea mult prea timpurie a celui care a fost colegul nostru. Plecarea sa dintre noi marchează o pierdere însemnată. Suntem alături de familia îndurerată și îi transmitem condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis, după aflarea tristei vești, prin vocea purtătorului de cuvânt, IPJ Olt.

“În vremea pandemiei, când virusul ucigaș face ravagii, Poliția Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadrul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri.

Inițial a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei”, a transmis și Sindicatul polițiștilor europeni EUROPOL.

De la începutul pandemiei, în Olt au fost infectate cu coronavirus 133 de persoane, iar opt oameni, printre care și un medic de la Ambulanță, au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here