Vremea rea face prăpăd în România. Oamenii, salvaţi cu elicopterul şi bărcile din puhoaie/ VIDEO

Intervenții dramatice după inundațiile de cod roșu din județele Timiş și Caraș-Severin. Oamenii au fost salvați cu bărcile și chiar cu elicopterul din puhoaie. Localități întregi au fost afectate de ploile abundente.

Oameni salvați cu elicopterul în Oțelu Roșu, județul Caraș Severin. Acolo unde 5 familii cu mulţi copii au rămas izolate după ce apele râului Bistra s-au revărsat. Pentru evacuarea acestora, au intervenit echipaje de pompieri şi salvamontiști precum şi un elicopter privat. Oamenii au fost scoşi din zona inundată cu o barcă şi au fost duşi la elicopter pentru a fi transportaţi într-o zonă sigură.

Imediat dupa aterizare, persoanele au fost consultate de un echipaj SMURD. Din fericire, nu au fost probleme grave, doar o persoană fiind ranita la un picior.

Dezastru și în localitatea Delinești din Caraș Severin, unde puhoaile au luat pur și simplu mașinile. Un alt județ lovit de furtunile de cod roșu a fost Timiș. În localitatea Fârdea pompierii au intervenit de urgență. Localnicii şi animale au fost salvaţi cu bărcile din puhoaie.

De asemenea, în comuna Fârdea, un pod care făcea legătura între două sate a fost pur și simplu înghițit de ape. Iar în Cluj pe un drum circulația a fost întrerutpă de apă de jumătate de metru.

Conform IGSU, un număr de 58 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente, pompierii acţionând, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din 25 de case, 346 de curţi, 73 beciuri/subsoluri şi 11 străzi.

Potrivit unui comunicat al IGSU, în contextul valabilităţii avertizărilor hidrologice Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş, pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi autorităţilor locale, la nivelul judeţelor Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara au fost suplimentate echipajele cu pompieri din turele libere.

Traficul rutier este oprit pe un drum naţional (DN 58 – Caraş-Severin), 3 drumuri judeţene (DJ 131A, DJ 137, DJ 137A – Hunedoara şi a fost temporar afectat pe 9 drumuri naţionale (DN 57, DN 6, DN 68/Caraş-Severin, DN 1R/Cluj, DN 74/Hunedoara, DN 22D/Tulcea, DN 17B/Neamţ, DN 16/Mureş, DN 1F/Cluj) şi 3 drumuri judeţene (DJ 106, DJ 106A/Sibiu şi DJ 242/Galaţi).

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, se intervine în 2 judeţe (Caraş-Severin şi Cluj) pentru evacuarea apei din curţi şi locuinţe, precum şi pentru consolidarea unui dig de protecţie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here