Localurile cu terase din Slatina și Caracal, controlate de polițiști. Multe dintre ele au fost amendate. Ce nereguli au fost depistate

Polițiștii din Olt au verificat, duminică dimineață, dacă agenții economici din județ, cu precădere localurile cu terase recent deschise din Slatina și Caracal, respectă măsurile de limitare a răspândirii virusului COVID-19. Ei bine, au fost descoperite mai multe nereguli pentru care oamenii legii au aplicat amenzi de peste 11.000 de lei.

În acest weekend, polițiștii olteni, cu sprijinul jandarmilor olteni și polițiștilor locali din municipiul Slatina, au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum și pentru respectarea altor acte normative în vigoare. La acțiune, care a vizat localurile cu terase recent deschise din Slatina și Caracal, dar și din alte orașe, au participat și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

În urma acțiunii ce a vizat 62 de societăți comerciale, echipele mixte de control au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.300 de lei.

„Dintre acestea, patru sancțiuni au fost aplicate reprezentanților societăților comerciale pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de articolul 5 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, patru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar două pentru alte abateri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În perioada următoare, aceste controale vor continua și la alte localuri ce se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here