Polițiștii din Olt, percheziții în 10 județe. Oamenii legii sunt pe urmele unei firme din Drăgănești

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt efectuează, în această dimineață, mai multe percheziții pe raza a 10 județe. Oamenii legii sunt pe urmele unei firme din Drăgănești-Olt, care ar fi dat statului o gaură de peste jumătate de milion de lei.

Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

„La data de 23 iunie a.c., începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează 22 de percheziții, pe raza județelor Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș. Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul în orașul Drăgănești-Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale, constând în achiziții de mobilier urban (bănci stradale, pubele, casete luminoase) de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal “tip fantomă”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat, în suma de aproximativ 550.000 de lei.”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Reprezentantul societății respective ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost făcute către furnizor.

23 de persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here