Fost deputat PNL, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Fostul deputat PNL și viceprimar Pieptea Cornel a fost trimis în judecată de DNA, acuzat că a primit mită 15.000 de euro și 150.000 lei să-și exercite influența pentru aprobarea unui PUZ în CGMB, respectiv 65.000 euro pentru un alt PUZ, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianțe politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), pentru două infracțiuni de trafic de influență, și a trei persoane fizice: un cetățean român, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate la trafic de influență, o persoană cu dublă cetăţenie română și turcă, la data faptei director general și administrator al unei instituții de învățământ, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență și o persoană cu dublă cetăţenie română și turcă, pentru complicitate la cumpărare de influență.

Conform rechizitoriului, Pieptea Cornel ar fi pretins și ar fi primit, în decembrie 2012, prin intermediul Manuelei Popescu, de la administratorul unei societăți comerciale (inculpatul persoană fizică, cetățean român), 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B. în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în București.

DNA a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani

Banii ar fi fost remiși în două tranșe, înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

În perioada iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător, Pieptea Cornel, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), prin intermediul aceleiași femei, ar fi pretins și ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituții de învățământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparținea instituției respective, pe un teren situat în București.

Banii ar fi fost remiși Manuelei Popescu prin intermediul mai multor persoane, una dintre acestea fiind cel de-al patrulea inculpat trimis în judecată.

S-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile și sume de bani ce aparțin unui număr de trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Față de Popescu Manuela Violeta, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here