Bacalaureat 2020: Aproape 200 de candidați din Olt au lipsit la proba la alegere a profilului. Când vor fi afișate rezultatele

Sursa foto: romaniatv.net

Peste 2800 de absolvenți din Olt au susținut, joi, ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, respectiv proba la alegere a profilului sau specializării.

Rata de participare a fost de 93,4%, arată reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt.

Astfel, dintre cei 2849 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie), s-au prezentat 2661 de candidaţi. 188 de candidaţi au absentat, iar unul dintre participanți a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Nu au existat candidați care au avut temperatura peste 37.3 ̊C. sau candidați care au susținut examenul cu subiectele de rezervă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și
Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here