Guvernul pregătește noile reguli pentru redeschiderea şcolilor şi universităţilor la toamnă

Un grup de lucru interministerial pentru pregătirea redeschiderii şcolilor şi universităţilor din toamnă a fost constituit la Guvern, urmând să fie elaborat un ghid de norme şi reguli.

″La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregăti şcolile şi universităţile în vederea începerii activităţilor educaţionale din toamnă. Pentru a aduce elevii, studenţii şi profesorii în siguranţă în sălile de cursuri şi cămine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere şi instituţii ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil şi care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluţie a COVID-19. La discuţii a fost invitată să participe şi doamna consilier prezidenţial Ligia Deca″, a precizat vicepremierul Raluca Turcan, joi, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea a arătat că, alături de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, se va lucra la un ghid de norme şi reguli adaptate la contextul şcolilor.

″Împreună cu Ministerul Dezvoltării şi al Finanţelor, dar şi cu sprijinul ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloş, vom ajuta autorităţile locale să identifice potenţialele probleme din şcoli şi le vom sprijini din punct de vedere financiar şi tehnic să pregătească unităţile de învăţământ pentru începerea anului şcolar. Ministerul Educaţiei a alocat deja bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor de igienă în şcoli, construcţia de grupuri sanitare noi în peste 370 de şcoli, au început licitaţiile pentru tablete şi s-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învăţare online. Avem susţinerea preşedintelui Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, domnul Sorin Cîmpeanu, şi sprijinul Ministerului Justiţiei pentru a pregăti şi cadrul legislativ necesar, astfel încât să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educaţional ca întreg″, a menţionat Turcan.

Vicepremierul a anunţat că, alături de aparatul de lucru din Guvern şi ministere, în următoarele două săptămâni vor fi demarate alte trei întâlniri de lucru cu asociaţii ale comunităţilor locale; societatea civilă; experţii din cadrul ministerelor implicate.

‘‘E nevoie de o evaluare foarte clară a situaţiei din fiecare şcoală şi, împreună, să găsim cele mai bune soluţii pentru fiecare comunitate educaţională. Vom fi într-un dialog constant cu toţi actorii din sistem pentru a susţine dreptul copiilor la o educaţie de calitate’’, a mai arătat Turcan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here