AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU ŞI COD GALBEN de ploi şi vijelii. Zonele vizate

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu şi galben de ploi şi vijelii în mai multe judeţe. Avertizarea este valabilă până vineri seară. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

În județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane.

(w500)

PROGNOZĂ SPECIALĂ  BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 31 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here