Premieră în județul Olt: Pistă pentru biciclete pe aproape 2.300 de metri, la Caracal/ FOTO

Veste bună pentru iubitorii de ciclism din Caracal: au fost finalizate lucrările privind realizarea unei piste pentru biciclete ce se întinde pe 2270 de metri.

Primăria Caracal a finalizat lucrările de realizare a primei piste de biciclete din oraș. Cei pasionați de pedalat au la dispoziție 2270 m de bandă pentru a face mișcare pe două roți.

Traseul pistei se întinde de la intrarea în parc din strada Cuza Vodă, se continuă pe breteaua exterioară a lacului până la stadion și înapoi pe cealaltă parte a apei.

„Având în vedere faptul că majoritatea tinerilor iubesc mersul pe bicicletă și până acum nu aveau o zonă cu destinație specială pentru așa ceva, consider ca proiectul acesta va avea un impact pozitiv în comunitatea noastră”, a declarat primarul municipiului Caracal, Liviu Radu.

Imagini de pe traseul pistei din Caracal:

Și Slatina va avea piste pentru biciclete. Este vorba de un proiect cu mult mai ambițios, fiind vorba de crearea unei infrastructuri pentru care se vor cheltui 2,7 milioane de lei, din fonduri europene. Contractul de finanțare a fost deja semnat de primarul municipiului, Emil Moț.

Proiectul va consta în realizarea a 14 km de piste pentru biciclete pe arterele principale din Municipiul Slatina structurate pe 4 tronsoane:

Tronsonul 1 – Plaja Olt – Casa de cultură a Tineretului
Tronsonul 2 – Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești
Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei
Tronsonul 4 – Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu

„Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 m și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată”, a explicat Emil Moț.

Prin soluția propusă în cadrul proiectului se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în municipiul Slatina, a mai precizat primarul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here