Datele COMPLETE despre situația din Olt, în ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate de la începutul pandemiei

Sursa foto: stirileprotv.ro

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei și până astăzi, 28 iunie, 216 de persoane din Olt au fost infectate cu noul coronavirus, 124 dintre ele fiind declarate vindecate. Avem ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19 raportate de la începutul pandemiei – 29 de cazuri în 24 de ore.

Numărul persoanelor vindecate de Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 124 în Olt, potrivit DSP. În acest moment, în spital sunt internați 82 de oameni cu SARS-CoV-2.

Totodată, în izolare la domiciliu se află 2.533 de persoane, iar în carantină instituționalizate – 23 de oameni.

Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei în Olt este 4139 de teste.

Din păcate, 10 persoane dintre cele infectate cu coronavirus au murit.

Precizăm că duminică, 28 iunie, a fost raportat numărul cel mai mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2 într-o zi, de la începutul pandemiei – 29 de infectări în 24 de ore.

Printre ultimele cazuri se numără mai multe persoane din orașul Potcoava și din Corabia, angajați ai Substației de Ambulanță. Reamintim că mai multe cadre medicale de la Spitalul Corabia au fost, de asemenea, depistate cu COVID-19.

La Potcoava autoritățile au luat măsuri imediate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, una dintre ele fiind închiderea târgului pentru o perioadă de două săptămâni.

Primarul orașului, Emanuel Enăchioa, i-a atenționat pe toți operatorii economici care dețin spații comerciale să urmărească cu atenție respectarea normelor de igienă și de distanțare fizică, să își organizeze activitatea astfel încât să reducă la minimum posibilitatea de răspândire a virusului. „Vă aduc la cunoștință că, în perioada următoare, agenți de poliție și jandarmi vor verifica respectarea normelor sanitare în vigoare”, a transmis primarul orașului.

De asemenea, printre cazurile raportate azi se numără mai mulți contacți ai cazurilor confirmate zilele trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here