COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată. Temperaturi caniculare în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe judeţe din România. De asemenea, a fost emisă şi o informare meteorologică de disconfort termic

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 20:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00. Fenomene vizate: disconfort termic

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here