Olt: Peste 58% dintre candidații la Bacalaureat au promovat examenul

Rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată în Olt de absolvenții studiilor liceale la Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 58,26%. 

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1692 de candidați, dintr-un total de 2904 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1574 candidați sunt din promoția curentă, iar 118 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Precizăm că 228 candidați au absentat, iar patru de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

36 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

99 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

178 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

„În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here