Legea pensiilor va fi modificată. Câţi bani vor primi românii în plus

Foto: b1.ro

Un proiect de Ordonanță de urgență ce prevede introducerea unor noi categorii de locuri de muncă în condiții speciale, reducerea vârstei standard de pensionare și recalcularea anumitor pensii se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. 

Estimările guvernamentale în cazul pensiilor care se recalculează sunt următoarele:

  • Se vor recalcula aproximativ 1.500 de pensii
  • Valoarea medie a creșterii pensiilor va fi +255 de lei în 2020
  • Valoarea medie a unei pensii recalculate va fi 2.095 de lei în anul 2020

Pe ordinea de zi se află şi reducerea vârstei de pensionare pentru angajaţii care lucrează cu explozibili sau cu muniţie. Proiectul prevede că angajaţii care lucrează cu explozibili sau cu muniţie ar urma să beneficieze o reducere a vârstei de pensionare de 13 ani.

Guvernul vrea să ia această măsură deoarece aceste activități se desfășoară în domeniul riscului de nivel maxim, că noxele măsurate, valorile biologice şi biotoxicologice se află în limite maxime admise, că angajaţii sunt expuși la pulberi silicogene ceea ce determină afecțiuni respiratorii și „ținând cont de necesitatea menținerii forței de muncă și a locurilor de muncă din industria de armament, și de obligația constituțională de eliminare a inechităților determinate de aplicarea unor dispoziții legale diferite la situații identice”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here