Lărgirea străzii Drăgănești din Slatina la patru benzi, finalizată înainte de termen

Strada Drăgănești a fost lărgită la patru benzi

Lucrările de extindere a străzii Drăgănești la patru benzi s-au încheiat chiar mai devreme decât termenul stabilit inițial, anunță Primăria Slatina.

Obiectivul a fost unul complex, deoarece pe lângă cele patru benzi de circulație, în zonă s-au amenajat atât trotuarele, cât și mai multe rigole și ziduri de sprijin, precizează municipalitatea.

„În acest moment se mai lucrează doar la nivelarea intrărilor către fabricile din zona industrială a Slatinei, urmând ca echipele de muncitori, alături de angajații Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina să înceapă trasarea marcajelor rutiere pe carosabil”, mai arată reprezentanții primăriei.

Lărgirea străzii Drăgănești face parte dintr-un amplu program de investiții al Primăriei Slatina, început anul trecut. În prezent, lucrări de reabilitare și modernizare au loc pe mai multe artere din Slatina.

Recent, municipalitatea a dat startul și pentru reluarea lucrărilor pe strada Pitești, un proiect care prevede reabilitarea tuturor străzilor care formează centura Slatinei, respectiv străzile Pitești, Oituz și bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.

Se pregătește terenul și pentru centura mediană a Slatinei, care va face legătura între cele două zone industriale ale orașului, respectiv între străzile Pitești și Drăgănești. Asta după ce, luna trecută, în Camera Deputaților s-a votat proiectul de lege privind preluarea, de către municipalitate, de la stat, a două suprafețe de teren pe unde va trece drumul.

Este vorba de un teren în suprafață de 289.314 mp și de un altul de 1.604.563 mp, ambele situate în extravilanul Slatinei și în administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor „Romsilva” – Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, prin Direcția Silvică Olt – Herghelia Slatina, imobile de care Primăria Slatina are nevoie pentru realizarea centurii mediane.

„Așa cum v-am promis, dragi slătineni, am găsit soluția pentru a scoate traficul greu din oraș prin conectarea Slatinei la Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, facilitarea transportului de mărfuri între cele două zone industriale din Slatina (ALRO-PIRELLI), și, nu în ultimul rând, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere a orașului, în vederea atragerii de investitori.

Cel mai important și cel mai ambițios proiect de infrastructură rutieră, la care se lucrează de mai bine de un an, s-a transformat astăzi în certitudine!”, a declarat, recent, primarul Slatinei, Emil Moț.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de aproape 59.000.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei. Lungimea drumului va fi de 5,6 kilometri, iar lățimea lui va fi de 10 metri. Pe o parte și pe alta a drumului vor fi șase mari parcări destinate atât TIR-urilor care transportă marfă spre și dinspre companiile slătinene, dar și pentru parcarea, pe timp de noapte, a autoutilitarelor folosite de micii agenți economici din oraș, astfel încât parcările rezidențiale să nu mai fie ocupate de aceste vehicule.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Primăria Slatina! Aceste obiective de investiții sunt foarte importante pentru optimizarea traficului rutier și reducerea notelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here