Olt: O nouă zi de controale, zeci de amenzi aplicate în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19/ FOTO

Controalele de amploare demarate vineri, sub autoritatea Instituției Prefectului, de polițiști, jandarmi și de reprezentanții altor instituții publice au continuat, ieri, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, fiind aplicate zeci de sancțiuni contravenționale.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au continuat să desfășoare activități de verificare în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase, zone de agrement, precum și mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Ieri, 4 iulie, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale. Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, o sancțiune a fost aplicată unui operator economic pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, iar opt sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică în context Covid 19. Valoarea acestor sancțiuni este de 33.500 de lei.

„Rugăm oamenii să conștientizeze importanţa respectării măsurilor adoptate în contextul situației epidemiologice actuale şi să abordeze o conduită preventivă, responsabilă, pentru limitarea riscului infectării”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

Acțiunile de acest gen vor continua în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, a mai precizat reprezentanta IPJ Olt.

Imagini de la acțiune:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here