Olt: Sute de polițiști, jandarmi și pompieri în control – nici o amendă aplicată! Ce s-a întâmplat

Noi controale au fost efectuate, ieri, pentru prevenirea infectării cu virusul COVID-19 în județul Olt. Polițiștii au verificat zonele aglomerate, piețele și terasele. Totodată, au fost controlate și mijloacele de transport în comun. De data aceasta, oamenii legii nu au mai aplicat amenzi, alegând să meargă doar pe prevenție.

La acțiunile punctuale desfășurate au participat aproximativ 250 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră și reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Au fost verificate 57 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și 43 de mijloace de transport.

Dacă până acum cei aflați în control s-au dovedit neiertători cu cei depistați încălcând legea, de data aceasta s-a mers doar pe prevenție.

„Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul COVID-19”, declară purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here