Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, avertizează: „Vama Veche poate deveni focar de COVID-19″

În fiecare weekend, Vama Veche este luată cu asalt de turiștii români. Petrecerile în aer liber, care țin până dimineața, reprezintă marile atracții, despre care Nelu Tătaru spune că sunt adevărate capcane, în contextul COVID-19. 

Nelu Tătaru a urmărit imaginile cu îmbulzeala de la Vama Veche. Până în toamnă, toate unitățile de cazare sunt deja rezervate, iar Guvernul României se așteaptă ca povestea din weekendul trecut să se repete.

Nelu Tătaru: „Vom avea o mare aglomerare în Constanța”

Marți, aflat la Constanța, reprezentantul Ministerului Sănătății a vorbit despre supraaglomerarea de pe litoral. Acesta i-a avertizat pe turiști, afirmând faptul că Vama Veche ar putea deveni un focar de COVID-19.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa. Am stabilit norme pentru plaje și terase”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here