Știrbu cere unirea forțelor de dreapta în jurul PNL Olt, șeful USR arată spre candidatul PNL la Primăria Slatina: Fără penali în funcții publice

În vreme ce deputatul liberal Gigel Știrbu cere unirea forțelor de dreapta în Olt împotriva PSD, liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna, declară că partidul său rămâne consecvent acțiunii civice „Fără penali în funcții publice”, făcând aluzie la problemele pe care le are în Justiție președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea și candidat al Partidului Național Liberal la Primăria Slatina.

Deputatul Gigel Știrbu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care cere tuturor forțelor de dreapta să se unească în jurul PNL „pentru a învinge PSD la apropiatele alegeri locale”. 

„Fac apel la toate forțele de dreapta din județul Olt (sau care se revendica a fi de dreapta) pentru a face o alianta județeană puternică și de a veni lângă PNL Olt, pentru a învinge PSD la apropiatele alegeri locale! Scopul acestei alianțe trebuie să fie acela de a scoate PSD de la conducerea primăriilor și a Consiliului Județean. (…) O candidatură unică din partea dreptei garantează succesul în alegeri, și, vă rog, să trecem de orgoliile politice în numele binelui public și al comunităților locale din județul nostru!”, a scris, miercuri, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

Tot miercuri, președintele USR, Dan Barna, a declarat pentru o publicație locală că partidul său rămâne consecvent acțiunii civice „Fără penali în funcții publice”, făcând aluzie la problemele pe care le are în Justiție președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, primar al comunei Cungrea și candidat al Partidului Național Liberal la Primăria Slatina.

„Ştiu că se poartă discuţii la Slatina. Fără îndoială, oriunde în ţară, nu doar în Slatina, dacă există candidaţi care au probleme de justiţie, USR rămâne consecvent pe mesajul fără penali în funcţii publice, dacă există o condamnare, nu se pune problema de a susţine pe cineva. Iniţiativa noastră se referă exact la asta”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Dan Barna.

Liviu Voiculescu este judecat, în prezent, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Deși prin sentința pronunțată, în 6 decembrie 2017, de Tribunalul Dolj, liderul liberalilor olteni s-a numărat printre persoanele achitate în acest dosar, Curtea de Apel Craiova a desființat sentința, anul trecut, și a dispus rejudecarea dosarului.

Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilit la data de 9 septembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here