Dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, plimbat de aproape CINCI ani prin instanțe. Ce spune Gabriel Oprea

Procesul legat de moartea subofițerului Bogdan Gigină în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă ar putea începe în sfârșit.

După aproape 5 ani de la teribilul accident de circulație soldat cu moartea subofițerului, Curtea de Apel este așteptată să dea joi undă verde pentru judecată.

Joi a avut loc confruntarea finală dintre acuzare și apărare în procedura de cameră preliminară, la Curtea de Apel București.

Asta după ce Tribunalul București a concluzionat că rechizitoriul respectă rigorile, de asemenea urmărirea penală s-a făcut în limitele legale și a dispus începerea judecății propriu-zise.

O decizie pe care însă nu doar Gabriel Oprea a contestat-o, ci și firma și administratorul acesteia.

Vorbim despre cei care au făcut lucrările în locul în care, acum în urmă cu aproape 5 ani, Bogdan Gigină, în timp ce se afla în escorta fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta în acea groapă și și-a pierdut viața.

Oprea nu a fost prezent în sala de judecată

Sunt cel puțin trei inculpați în acest process, însă Gabriel Oprea nu a fost prezent în sala de judecată, în schimb avocatul său a cerut instanței de cameră preliminară să dispună anularea acelei hotărâri a tribunalului București și trimiterea dosarului înapoi la parchet.

Din punctul său de vedere, Gabriel Oprea nu are nicio legătură cu această tragedie, inclusiv o decizie a Instanței Supreme.

Familia lui Bogdan Gigină spune însă că acestea sunt tertipuri pentru ca Oprea să scape de responsabilitate.

Dosarul Gigină stă de aproape 5 ani de zile în diferite stadii, pe la parchet, dar mai ales la instanțe.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here