Opt persoane au fost reţinute după destructurarea unei grupări care falsifica PERMISE AUTO. Oamenii plăteau 3.000 de euro pentru un permis fals

Opt persoane au fost reţinute şi alte 26 au fost plasate sub control judiciar într-un dosar privind obţinerea ilegală de permise auto. Falsificatorii făceau permise pe care românii care nu promovau examenul le cumpărau la suma de 3.000 de euro bucata.

Procurorii au efectuat zeci de percheziţii în opt judeţe şi în Capitală, la audieri fiind aduse 79 de persoane.

Potrivit rechizitoriului, de la mijlocul anului trecut şi până în prezent, grupul infracţional a obţinut în mod fraudulos permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români, datele personale ale acestora fiind transmise în străinătate pentru întocmirea documentelor respective.

În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2019 şi până în prezent, s-a constituit, pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov și a municipiului București, un grup infracțional organizat constituit inițial din 9 membri (cetățeni români și străini), la care ulterior au aderat și alți cetățeni români, grupul fiind profilat pe săvâşirea unor infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, precum și infracțiuni de fals și de corupție.

Scopul grupului l-a reprezentat obținerea de venituri ilicite prin înlesnirea obţinerii contra-cost și în mod fraudulos a unor permise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

În fapt, persoanele interesate de obținerea unor permise de conducere puneau la dispoziția membrilor grupării datele personale, o fotografie și un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetățenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de românești.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetățenii români și străini implicați.

Până în prezent au fost identificați peste 50 cetățeni români care fie au obținut permise românești, fie au depus documentele la autoritățile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod ilicit, o parte dintre aceștia fiind deja semnalați cu diferite încălcări ale normelor la regimul circulației rutiere.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here