Italia a interzis intrarea în ţară a cetățenilor din 13 ţări. Ce se întâmplă cu românii

Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus. Ministrul italian al Sănătății a declarat că Roma a ales calea precauției, în condițiile în care pandemia este în cea mai acută fază, la nivel global.

Interdicţia de călătorie impusă de Roma se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

Momentan România nu se află pe lista neagră a Italiei, dar țara noastră a intrat în vizorul altor 12 state din UE, în condițiile creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Ultimele state care s-au baricadat în fața importului de coronavirus din România sunt Austria și Olanda.

Tot mai multe țări din UE au impus restricții pentru români

Norvegia, Finlanda și Malta nu permit deloc pentru moment accesul celor care vin din România. Alte state precum Olanda, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia ne obligă să stăm în izolare 14 zile după sosire. În Cipru, românii sunt primiți doar dacă au un test negativ la testarea pentru Covid-19, făcută cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în această țară.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista țărilor consideate cu risc redus. Cei care vor merge în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Olanda a anunțat că începând de joi românii care sosesc în țară trebuie să se autoizoleze 14 zile. E a zecea țară a Uniunii Europene care ia o astfel de decizie în cazul românilor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că tuturor cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here