Nelu Tătaru, despre numărul persoanelor care au fost retestate pentru coronavirus

Sursa: romaniatv.ro

Într-o intervenţie la România TV, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut câteva precizări referitoate la numărul persoanelor care au fost retestate pentru coronavirus.

Un număr de 283 de persoane au fost retestate pentru coronavirus. Ministrul Sănătăţii a precizat că acestea nu fac parte din cele 592 de cazuri raportate de Grupul de Comunicare Strategică vineri.

„Persoanele retestate nu fac parte din cele 592. Nici cele de ieri nu au fost. Sunt retestările pe care le fac medicii curanti la pacientii pe care îi au. Ei decid ce pacienţi trebuie retestaţi. Cele 283 de retestări nu fac parte din cele 592 de cazuri raportate.

Sunt raportate la laboratoarele spitalelor şi testările cerute de medic”, a spus Nelu Tătaru la România TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 592 de cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 14.680 de teste. De asemenea, au fost înregistrate 13 decese. La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Până vineri, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here