Programul „Prima Casă” va fi SCHIMBAT. Plafonul creditelor pentru achiziţia de locuinţe noi se DUBLEAZĂ. Noile condiţii

Programul „Prima Casă” se schimbă. Pe lângă modificarea denumirii în „Noua casă”, programul prevede majorarea plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro.

Guvernul a aprobat joi în programul „Noua casă”. Una dintre prevederile acestuia vizează majorarea plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro.

Cum va funcţiona „Noua Casă”, programul care înlocuieşte „Prima Casă”

Potrivit Economica.net, noul program va permite garantarea a maximum 70% din valoarea creditului pentru o locuință de maximum 70.000 de euro.

Președintelui FNGCIMM, Cristian Păun, susţine că pentru locuințele vechi (din anii ’70-’80)creditul maxim ar fi de 60.000 euro. În cazul locuințelor construite în ultimii 5 ani, plafonul maxim ar fi de 70.000 euro.

Programul „O familie, o casă” nu a apucat intra în vigoare, în lipsa normelor de aplicare.

Noul program, denumit ”O nouă casă”, ar putea fi prezentat în două săptămâni, iar cine aplică, poate merge la banca.

Statul va oferi și o garanție de 8 milioane de euro dezvoltatorilor, iar procentele de garanție oferite cumpărătorilor diferă în funcție de vechimea locuinței.

80% dacă îți cumperi o casă prin dezvoltatorul respectiv, apoi procentul scade dacă îți cumperi o casă nouă, dar construită prin orice alt dezvoltator și 50% dacă tu îți cumperi o casă de alt tip, renovată sau prin alte mecanisme”.

Noul program va păstra limita de vârstă de 55 de ani din „O familie, o casă”, dar va elimina limita de venit.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here