Un medic infectat cu Covid-19 a dat în judecată ȘASE instituţii pentru a fi externat de urgenţă

O doctoriţa a pierdut procesul cu Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Nemulţumită că nu a fost externată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19, medicul a dat în judecată toate autorităţile statului cu roluri în îngrădirea răspândirii virusului.

O doctoriţă din Iaşi infectată cu noul tip de coronavirus a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Ministerul Sănătăţii, ISU Iaşi, dar şi IGSU, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Iaşi şi Spitalul de Boli Infecţioase, pe motiv că a fost internată cu forţa, informează Adevarul.ro. 

Medicul ginecolog a apelat de bunăvoie la Serviciul de Ambulanţă pentru a fi transportat la spital în momentul în care a primit confirmarea că este pozitiv.

„O doctoriţă ne-a dat în judecată că a stat în spital având o formă cu noul coronavirus uşoară. Spitalul a câştigat acest proces, de unde rezultă că magistraţii de la Judecătoria Iaşi au înţeles faptul că un pacient cu o astfel de infecţie poate fi o sursă de infecţie, deci, aş spune eu, au judecat în litera şi spiritul legii”, spune Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Medicii infecţionişti spun că au fost numeroşi pacienţi cu COVID-19 care nu înţelegeau de ce e necesar să rămână internaţi, dar este prima oară când se confruntă de la începutul pandemiei cu un astfel de litigiu în instanţă.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost trataţi până acum pete 900 de pacienţi cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here