Administraţia Prezidenţială pregăteşte România pentru valul doi de infectare cu coronavirus

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidenţiale, a declarat în exclusivitate pentru DCNews.ro că începe pregătirea pentru al doilea val de infectare cu COVID-19 în România. 

În cadrul dezbaterii online „Pregătirea pentru valul doi începe acum”, Diana Păun a spus că cel mai important este ca populaţia să fie pregătită corect pentru ceea ce va urma.

„Trebuie să existe într-adevăr instrumente pentru a putea realiza aceste deziderate şi într-adevăr modificările legislative cred că sunt esenţiale pentru a oferi autorităţilor posibilitatea de a acţiona în acest sens. Cred că ar trebui să continuăm asigurarea protecţiei personalului medical din prima linie, materialele sunt epuizabile şi trebuie să ne asigurăm că există întotdeauna stocuri pentru orice situaţie. Un rol important îl are testarea şi aici vreau să felicit INSP pentru iniţiativa realizării acelui studiu. Cred că la fel de important este să pregătim corect şi populaţia.

Cred că trebuie să se facă o comunicare onestă şi transparentă, bazată pe dovezi ştiinţifice ca populaţia să capete încredere şi să înţeleagă de ce s-au luat anumite măsuri, de ce s-au luat anumite restricţii impuse de contextul epidemiei. Gradul de conştientizare privind importanţa imunizării la nivelul populaţiei este destul de redus”, a declarat Diana Păun, în cadrul dezbaterii online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC NEWS.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here