Veşti proaste pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia. Guvernul schimbă iar regulile

Autorităţile din Grecia iau noi măsuri pentru a evita răspândirea coronavirusului. Potrivit presei elene, Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit presei elene, testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Această măsură a fost decisă într-o ședință extraordinară de guvern şi intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Circa 100 de turiști străini în Grecia au fost confirmați cu COVID-19.

Cel puţin 29 de turişti români şi bulgari, testaţi pozitiv la COVID-19 la punctul de frontieră Kulata – Promachonas

Cel puţin 29 de turişti au avut rezultate pozitive la testul pentru COVID-19, relatează www.keeptalkinggreece.com/, precizând că aceştia au fost depistaţi la punctul de frontieră Kulata – Promachonas.

Potrivit Skai TV, 12.000 de persoane din state UE au trecut prin punctul vamal de la Kulata – Promachonas joi.

Cele 29 de cazuri au fost înregistrate în urma testelor făcute joi.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here