Ludovic Orban, despre măsurile de restricție care s-ar impune după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2

Obiectivul autorităților este de a nu lua nicio măsură care să afecteze economia, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Într-o vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre, premierul Ludovic Orban a vorbit, vineri, despre eventualele măsuri de restricție, după creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri pe teritoriul României.

„Suntem pe şantier, obiectivul nostru este să mobilizăm toate instituţiile statului care au atribuţii în bătălia cu COVID-ul, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, indiferent că sunt din zona publică sau din zona privată şi nu în ultimul rând cetăţenii să îi aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei”, a afirmat Orban.

Premierul a declarat că nu se doresc măsuri care să afecteze economia.

„Obiectivul nostru este nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţină toate şantierele deschise, să punem în practică programul de relansare economică prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei, să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice”, a subliniat Orban.

În ce condiții s-ar institui starea de urgență

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că întoarcerea la starea de urgență s-ar face după mai multe zile de peste 10.000 de cazuri. Ministrul exclude intrarea în starea de urgență după două zile în care a fost depășit pragul de 500 de îmbolnăviri. În schimb, ar putea fi instituite măsuri precum carantinarea unor orașe sau cartiere în județele cu un număr foarte mare de cazuri – Argeș, Prahova, Galați, Brașov.

Întrebat în ce condiții ar putea fi reinstituită starea de urgență în România, Nelu Tătaru a spus că trebuie urmărită evoluția pe o perioadă mai mare.

„Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri, de peste 500. Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată”.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here