Încă un caz de infectare cu SARS-Cov-2 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt

Încă un caz de infectare cu SARS-Cov-2 a apărut la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Informația a fost transmisă, sâmbătă, de Prefectura Olt, care precizează că trei cazuri noi au apărut la Ambulanța Olt, alte cinci cazuri fiind înregistrate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Printre persoanele confirmate pozitiv sunt 5 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, 1 cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi 3 asistente medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt”, se arată în informarea Prefecturii.

Primul pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost infectat cu SARS-CoV-2 la sfârșitul lunii trecute. Ulterior, și soția, dar și copilul pompierului au fost confirmați pozitiv.

Facem precizarea că, după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați.

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției”, declara, atunci, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Au fost testați alți 27 de angajați, autoizolați până la sosirea rezultatelor. Militarul infectat era asimptomatic și a fost internat în spital.

„Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ”, a mai spus Alin Băsășteanu.

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 26 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Olt, astfel că, de la începutul pandemiei, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 365.

Vineri a avut loc și cel-a de-al 14-lea deces provocat de coronavirus. Este vorba de un bărbat de 61 de ani, care suferea și de alte boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here