Noi controale în zonele aglomerate din Olt. Zeci de persoane, amendate pentru că nu purtau mască de protecție/ FOTO

Sute de noi controale au fost efectuate, ieri, de forțele de ordine și de reprezentanții mai multor instituții în Olt, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19. Au fost efectuate verificări în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zonele de agrement. Zeci de persoane depistate fără mască de protecție în spații închise au fost amendate. Au fost aplicate sancțiuni și unor șoferi indisciplinați în trafic. 

Peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii, au continuat să acționeze, cu efective mărite, pe raza județului Olt, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

„În cadrul acțiunilor desfășurate la data de 10 iulie 2020, au fost efectuate verificări în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement. Totodată, au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Au fost verificate 186 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 650 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În urma acestor acțiuni au fost depistate 29 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei. În urma constatării unor nereguli de natură economică, au fost aplicate și trei sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, alte 24 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 6.000 de lei.

Autoritățile continuă să facă apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here