Un nou DECES în Olt provocat de infecția cu SARS-CoV-2. În total, 14 oameni au fost UCIȘI de coronavirus

Un nou deces în Olt, provocat de infecția cu SARS-CoV-2, a fost raportat, sâmbătă, de autorități. 

Este vorba de un bărbat de 61 de ani, care suferea și de alte boli, respectiv hipertensiune arterială primară, insuficienţă cardiacă, pleorezie dreapta, insuficienţă respiratorie acută.

Pacientul a fost internat în data de 8 iulie, iar o zi mai târziu a fost confirmat cu infecție provocată de coronavirus. În 10 iulie bărbatul a murit.

În total, 14 oameni din județ au murit din cauza noului coronavirus, printre ei numărându-se un polițist și un medic de la Ambulanță.

De precizat că toate persoanele decedate aveau comorbidități.

Tot sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 26 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Olt, astfel că, de la începutul pandemiei, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 365.

Printre ultimele cazuri se numără mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dar și de la Poliția Slatina.

Este vorba de șeful inspectoratului, comisarul șef Mihai Mihalache, de adjunctul său Eduard Bîlă, de un ofițer din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de un agent din cadrul Serviciului Investigații Criminale, dar și de șeful Poliției Municipiului Slatina, comisarul șef Victor Vladu. Toate aceste persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 după testarea mai multor oameni ai legii după ce, joi, un polițist de la SICE a fost confirmat cu infecție.

De asemenea, un caz nou a apărut și la nivelul Direcției de Sănătate Publică Olt, o angajată fiind internată, joi seară, pe Secția Infecțioase a Spitalului Slatina, cu COVID-19.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here