Firea anunţă că românii care pleacă în vacanţă în Grecia vor fi testaţi gratuit pentru COVID de Primărie. Când încep înscrierile

Sursa foto: romaniatv.net

Gabriela Firea, primarul general al Municipiului Bucureşti, a anunţat, miercuri, că începând de mâine, bucureştenii se pot înscrie pentru a fi testaţi gratuit pentru coronavirus dacă pleaceă în vacanţă în Grecia.

Edilul Capitalei spune că astfel vine în sprijinul persoanelor care nu pot plăti aproape 400 de lei pentru a fi testate în clinici particulare.

„Propun azi proiectul prin care şi bucureştenii care pleacă în vacanţa în Grecia, sau spre alte destinaţii care au impus condiţii, să-si poate face test gratuit covid 19, prin grija Primăriei Capitalei. De la debutul pandemiei am testat : cadrele medicale, asistenţii sociali, seniorii din cămine, angajaţii din serviciile de utilitate publică, farmaciştii, ziariştii, vânzătorii la super şi hipermarket, angajaţii teraselor. De azi, o noua categorie: cea a turistilor”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Edilul Capitalei a precizat că mai multe ţări europene cer un test valabil de COVID-19.

„Venim în sprijinul bucureştenilor care nu pot să plătească la o clinică privată 300-400 de lei. Noi ne-am pregătit pentru această perioadă. Am achiziţionat cinci noi aparate realtime PCR”, a precizat primarul general al Cpitalei.

Primăria Capitalei are asocieri cu 12 clinici private şi de state.

„Avem o capacitate zilnică de 1.500 de teste. Nu putem nicio presiune pe aparatele de testare şi nici un dăm la o parte persoanele care au simptome. Este vorba despre de fapt de a folosi la maximă capacitate potenţialul de testare pe care-l avem”, a spus edilul Capitalei.

Începând de mâine, bucureştenii interesaţi se pot înscrie pentru a putea fi teste la adresa de mail: vacanta2020@pmb.ro

Persoanele care vor să fie testate pentru COVID-19 vor fi contactaţi de angajaţi ai ASSMB pentru a fi programaţi la una dintre cele 12 clinici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here